Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já mám pocit, že se jedná o snahu zprivatizovat i zbytek penzijního zabezpečení.

Jak bylo zmíněno, stát ořezává své příjmy a nakonec to celé hodí do klína soukromým společnostem s tím, že na to sám nemá.

Jiná věc, že když si uvědomím, že v roce 2011 (novější údaj nemám k dispozici) se na důchody vybralo o 20 mld míň než se na důchodech vyplatilo a porovnám to se 100 mld., které ročně politici se svými kámoši vykradou z rozpočtu známými cestami od Gripenů po IT, nezdá se mi důchodové reforma tak strašně naléhavá, jak nám bylo prezentováno.

3 0
možnosti

Mám pocit, že větším problémem s OSVČ jsou nerovnoměrné odpisy, výběrové stropy a podobně. Sám se v tomto směru příliš neorientuji, ale vaše znalosti a rozhled v této problematice by jistě tuto domněnku potvrdily..

1 0
možnosti

Výběrové stropy implikovaně zavedl soud... protože z principu podle výnosu soudu má vyplácené pojistné být úměrné výšce plnění.

Reálně tedy existovali jednom 2 možnosti... buď rapidně zvýšit plnění těm co hodně odváděli... a nebo jim zastropovat odvody a tím i důchody. Tak jako tak žádná střední cesna mezi tím neexistovala a neexistuje.

Rovnoměrnost u odpisů nedosáhnete prakticky nikdy... někdy je prostě hodně investic, někdy míň...

Co se panu Rusému nikdy nelíbilo jsou ty paušály které OSVČ můžou platit při nízkcýh příjmech kdy jsou defacto zaměsnáni přes živnosťák a nahrazující běžný zaměsnanecký poměr.

Realita ovšem je taková že v ekonomice kdy nevíte jestli vám zítra přijdou ty peníze z faktury nebo ne a jesli budete moc vyrábět je fundamentálně snazší prostě mí někoho na živnosťák a říct mu "zejtra nechoď, práci stejně nemam"... se zaměsnancem se to dělá mnohem hůř a mnohem dráž.

0 0
možnosti

Dobrý a dávám karmu. Pouze připomínka. Kdo ještě věří Nečasovi po tom co předvedl,

si nic jiného. než vstup do drujhého pilíře nezaslouží-

3 1
možnosti

:-) Pavle, perfektně napsáno! Uvidíte, kolik diskutérů Vás osolí! Vždyť ten Drábek, rovněž i Nečas neví, co bude zítra, ale ví přesně co bude za 3O let. Jen blázen, který nezná hodnotu peněz a neumí počítat do pěti by se k tomu mohl zavázat! Co když přijdu o práci,nebo budu dlouhodobě nemocen? Zvážil někdo tyto a další možné faktory neplacení?  Možná pak k mně přijde exekutor, že jsem nedostál závazkům vůči II. pilíři a skončím jako bezďák !!! R^R^R^

6 1
možnosti

Když přijdete o práci a budete dlouhodobě nemocen tak toho moc neodvedete do žádného penzijního systému... ani toho průběžného. S tím jak se prodlužuje povinná doba pojištění se důchodu tak jako tak stejně nedožijete.

Já z tohoto důvodu tvrdím že jenom blázen se dobrovolně může účastnit v jakémkoli důchodovém pilíři. Když vám stačilo dopatlat se určitého věku bez omezení délkou pojištění (ikdyž ste tak dostal prd) tak to více méně mělo smysl... ale s povinností 35 let odvádět bez ohledu na věk je účast k ničemu... zejména v ekonomice která po vás může chtít rok v Hong Kongu, rok v Japonsku, rok v Číně... což dnes čeká prakticky kohokoli kdo se neupíchne do státní správy a nebo k pasu na 8 hodin... lidí ve státní správě sice přibívá ale ty vám na důchody nevydělají a lidí u pasu je díky technologiím třeba míň a míň. ty se vyhazují jako nezaměsnaní a těch 35 let asi snadno nikdo neseženou.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS