Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Autor zapomněl, že současně s Kalouskovým návrhem snížit povinné pojistné se taky drasticky sníží případné důchod, které budou pětinové, oproti zaměstnancům, při stejném hrubém příjmu.

0 0
možnosti
LH

L60u19k65a17s 97H26a11b46a

25. 3. 2013 11:05

Pán je trošku mimo. Trošku dost.

3 5
možnosti
PK

Rv antikarma - nevím, kde berete tu jistotu, že se na tom zaměstnanec má s OSVČ stejně.. už jen z logiky, co si živnostník nesežene, neodpracuje a nevymůže, tak nemá. Jak píšete, zaměstnanec si na podporu v případě, že přijde o práci, musí vydělat. Ale to dělá i OSVČ, ale stačí dvě včas neuhrazené pohledávky od zákazníka a vezete se v průšvihu..zaměstnance před insolvencí zaměstnavatele chrání zákon, mne ne, DPH i zálohy musím platit bez ohledu, jestli vydělám, resp. jestli mám zaplacenou fakturu.. nedá se to srovnat! V ničem;-)

2 4
možnosti
VA

;-Djá si myslím, že OSVČ by neměla platit odvody vůbec a čerpání zdravotních či sociálních služeb, bud platit v hotovosti nebo si sjednat pojištění u komerčních subjektů! sem jen zvědav jestli to zdravotní pojištění vyjde na 12 stovek měsíčně? :-) krásné čisté pravicové řešení, né? :-)

2 1
možnosti
TK

Stále by to pro ně bylo maximálně výhodné, protože zdravotnictví musíte zaplatit především pro důchodce, staré a postižené, tedy většinou nevydělávající.

2 0
možnosti
Foto

Pane Rusý, nevím co jste kdy dělal, ale Váš zaměstnvatel bych být nechtěl. čím méně tomu rozumíte, tím více o tom mluvíte. jinak Váš článek a příspěvky by vydaly minimálně na bakalářskou práci na téma "v čem se Rusý mýlí". bohužel matematika, statistik a sociolog jsou lidé, kteří si myslí, že společnost se má řídit, a to s krátkými opratěmi, protože lidé jsou přeci hloupí, tak se musí zglachšaltovat námi moudrými a vševědoucími centrálními plánovači, kteří na to jdou vědecky. takto přemýšleli komunisté a bohužel nezůstalo u myšlenek. jinak pane Rusý, nepochopil jste podstatu, díky živnostníkům, i třeba švarsystémářům je v této zemi levněji, než by bylo bez nich. a plus zaˇměńujete živnostníky s kvaziživnostníky, což jsou různí poradci atd. kteří mají ŽL k tomu, aby sosali státní prostředky! na to je jediný recept, osekat odvody státu a státní rozpočet, jinak těchto různých parazitů jako je mimo jiné i pan mládek a zástupy státních úředníků, sociologů, politologů, statistiků atd. bude jen přibývat, a tito lidé bohatství netvoří, jen spotřebovávají! tvoří ho jenom a pouze podnikatelé a živnostníci, bez ohledu na to, zda někoho zaměstnávají nebo ne.

5 16
možnosti
JH

J42a62n 86H34a37v60r91d71a

20. 3. 2013 18:12

Pane ricko vy toho namelete, paty pres devaty, chytrej jako radio, bez jedineho argumentu spousty odsudku a urazek, nejste zhulenej?

13 1
možnosti
LP

Dobrý článek. Podobně a názorněji o tomto tématu zde:

http://www.blisty.cz/art/67925.html

4 1
možnosti
Foto

paní napsala objektivní článek, ne jak pan Rusý a hlavně, problém netkví v živnostnících, ale naopak zaměstnanci by měli chtíti nižší odvody byť vykoupené nižšími jistotami, ale popravdě. jaké stát garantuje dnešním třicátníkům jistoty? jen jistotu toho, že od zbankrotovaného státu vedeného socialisty zleva či zprava nic nedostane a ještě bude jako otrok platit jeho dluhy a nefungující aparát. případné volání zaměstnanců po vyšším zdanění OSVČ je jen metoda, když mně koza chcípla, tak ať sousedovi pojde celé státo, zaměstnanci si nepomůžou, naopak se vše zdraží, protože již dnes mnozí živnostníci fungují na úkor svých zisků a prosté reprodukce kapitálu a jeho do podnikání vložených prostředků!

3 9
možnosti
Foto

Objektivní a nezaujatý článek, nezpochybnitelná fakta, karma

12 7
možnosti
VH

Aha. Vypořádal jste se s kritickým rozborem údajů v příspěvcích níže?

2 6
možnosti
TT

Nesmysl

Vtahovat do toho švarcsystém, to je jako kdybych chtěl zakazovat pití vína kvůli výrobcům patoků. Švarcsystém je vysledovatelný a jako takový např. v rajchu zakázaný, stíhaný a tím pádem neprovozovaný. 

Zatímco lidi, co makajó, aniž by měly jakoukoliv jistotu, aniž by za ně nějaká třeba státem podporovaná nebo úplně státní firma nebo velkofirma stylu global player platila luxusní sociální zabezpečení, ti mají být odřeni. Ó Moudrosti! Už dnes, když, Ó Moudrosti, sháníte řemeslníka, který něco umí, musíte mít známosti, i když z trochu jiného důvodu než zastara. A co když ten stolař za rohem se na to vys..e a půjde taky do velkofirmy přiřezávat eurookna na míru, namísto své vzácné práce. To jen ten první případ, co mě napadl, ale mohl bych pokračovat se sty dalšími. 

Blogere, likviduj s individui stejného IQ schopné lidi, kteří nepotřebují ředitele, šéfa, účetní, bla bla, ale vytvářejí věci, které jsou očividně potřebné, protože žádané. Zdanit, Ó Moudrosti, aby bylo lépe nedoukům!

8 11
možnosti
PK

no pěknej článek, skoro jako od Mládka, jenom méně agresivních nádávek, jen tak dál R^;-D

2 10
možnosti
JH

J78a17n 80H72a31v86r88d69a

20. 3. 2013 13:28

Priznejte si pane Korejs, ze ten clanek nechapete a nemusite byt nestastne vtipny.

6 0
možnosti
AN

Vlastně ano, jsem pro. Ať postaví ty odporně samostatné a schopnější jedince, kteří voli dle vlastní úvahy a selským rozumem, na rozdíl od účastníků odborářských demonstrací, daňově na úroveň zaměstnance. Rozhodování, jestli se snažit stát na vlastních nohou nebo zvolit  těžký úděl chudáka zaměstnance, bude o poznání jednodušší. Opět dojde ke klasickému jojo efektu, tak dobře známému z posilování práv zaměstnanců sociální vládou v dojemné péči  mentálního génia Zdeňka Škromacha, kdy se jakékoli vyšperkování Zákoníku práce obrátilo zákonitě proti zaměstnancům.  Ti odporně samostatní, pracovitější  a schopnější paraziti si stoupnou do řady na pracáku  s těmi, co tak tíhnou k veselicím v odborářských demonstracích. Nová konkurence v soutěži na pracovním trhu bude jistě osvěžujícím a novým impulsem i pro stávající zaměstnance, kteří jako autor blogu křepčí nad slovní ekvilibristikou oduševnělého představitele stínového ministra financí za ČSSD.

14 9
možnosti
OU
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.