Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Pavle děláte si zbytečné starosti.Demokracie se nemusí nijak opravovat. Je však třeba usilovat o to aby bylo více demokratů. To jsou lidé kteří jsou slušní,ohleduplní, tolerantní a snaží se napravovat hlavně sami sebe. Ti co ještě nejsou v tomto stádiu vývoje si pletou jen dva pojmy. "Demokracii a svobodu". Není to totéž, ale jedno závisí na druhém.

Historie ukazuje, že ta období ve kterých se demokracie tak nějak "napravovala" jsou ta nejhoší v lidských dějinách. Já jsem taková období prožil dvakrát. vždy se však lidé pokorně vrátili k demokracii.

2 0
možnosti

Historickou celoplanetární realitou je to, že demokracie je náhodná lokální fluktuace moci, velmi přechodného rázu a územně omezená...

1 0
možnosti

I62v24o 95H27u96b20á17l86e14k

2. 12. 2012 22:38

myslím, že evropa se opět řítí do válečného marasmu - očistné mechanismy nefungují už prakticky nikde a tak si budeme zase nuceni prožít tu nejhorší variantu z variant - a že to zase bude o level horší je nabíledni - obrovská masa přistěhovalců ve francii, německu, anglii jistě nezůstanou nepovšimnuty, na rozdíl od židovské menšiny před II.SVĚTOVOU VÁLKOU jsou však neporovnatelně militantnější a poučenější, ještě budeme závidět zemím bývalé jugoslávie...jak z toho ven nikdo neví a myslím, že těm co by to měli řešit je to šumák a snaží se nakrást na bezstarostný pobyt na bahamách a seychelách...je to pesimistické, ale když vidím politiky v bruselu a jejich výplody, nic jiného mi z toho nevychází

4 1
možnosti
Foto

Tohle je bazální článek, který popisuje současný stav zcela přesně. Z toho je nutno vycházet a pokusit se intelektuálně zpracovat strategii pro změnu tristních poměrů. Díky, karma R^

5 3
možnosti
Foto

Sám přiznáváte, že demokracie je jen nedostižný sen, tak jaképak zachraňování? Zachránit mohu jen to, co reálně existuje. Je vidět, že jste matematik; matematika je nádherná věda, ale stejně jako tento zajímavý článek plná otázek, hypotéz i imaginárna, ode mě karma.

1 2
možnosti

P85a55v66e19l 58R16u94s33ý

2. 12. 2012 22:11

Díky, asi jsem naivní snílek, ale já občas bojuju i za sny... A zachránit aspoň sen je taky krásné.

4 1
možnosti
Foto

Já bych to až zas tak černě neviděl. Barvení všeho do černa je umělé. Podle mě bude stačit samo o sobě, když se vymění vláda. Jakmile bude vládnout levice, ty stovky blogů a tisíce diskusních příspěvků, jak to tady všechno stojí za h... zmizí samy od sebe, aniž by politici hnuli prstem. Je to jen způsob vedení politického boje, ukazovat věci v tom nejhorším možném světle, vymýšlet ty nejvíce mrzké motivace a podlé jednání.

4 1
možnosti

P72a69v43e51l 38R65u39s98ý

2. 12. 2012 22:09

Nechci vám brát iluze.

2 1
možnosti
Foto

Zdravím Pavle a karma. Za ty otazníky se bude muset naroubovat odpověď. Doufejme, že se to nevyřeší spálením všeho, jak svět krizi zatím vždy řešil, tedy válkou.

3 2
možnosti

P16a80v74e25l 94R53u80s77ý

2. 12. 2012 22:05

Zdravím též a díky. Z toho mám trochu obavu... Jak může skončit něco založené na vybudované neodstranitelné závislosti - buď globální porobou nebo globální vzpourou. Nevidím řešení a to mě docela děsí. Islandské řešení na globální úrovni fungovat asi nebude. Řecko bude strašně důležité, hraje se tu o hodně, o způsob vybřednutí z dluhové pasti, jedna strana tlačí na totální dokončení privatizace Řecka se současným zachováním dluhové závislosti, druhá strana za odpis dluhu, tedy, dopady do finančního sektoru. Ten na to reagoval takovými úroky u Itálie, aby ani při odpisu 50% dluhu netratili. Což jen ukazuje slabost postupu proti těm vydřiduchům.

3 1
možnosti

Nic proti, ale což zkusit místo otazníků na konci nějaké recepty?

1 1
možnosti

Při dnešní globalizaci lze převážně řešit problémy jen na globálnější úrovni (ne v Bundesstaat  Tschechien, který navíc není Freies.....), minimálně EU. Musím Miroslave, krýt aspoň trochu panu Rusému záda (když to Kuba dělá Nečasovi).

0 0
možnosti

Při dnešní globalizaci nemají ani větší státy než - Čechy krásné, Čechy mé - potřebnou moc, i kdyby politika bylo poctivé řemeslo. Četl jsem v Lidovkách zajímavý článek jak největší giganti jako Google, Facebook, Apple aj. platí při stamiliardových tržbách jen zanedbatelné daně. Pak se Vám soudržný systém ztrácí před očima.

3 0
možnosti

Zatímco demokracie je pouze způsob jak řešit problémy (cesta), tak komunismus je nějaký konkrétní "ideální" stav. Tyto dvě věci nelze srovnávat. Sice prožíváme krizi demokraciie, ale vidět řešení v jejím zrušení je jako řešit bolavé koleno amputací celé nohy. Problémy demokracie jsou řešitelné demokratickou cestou. Největší problém vidím ve voliči. Komunismus (protože má cíl) je s demokracií neslučitelný.

4 2
možnosti

P73a27v74e81l 58K46u26r69a32l

2. 12. 2012 20:37

To chce klid... v téhle zemi žádný socialismus nikdo nevybuduje... žádné relevantní nerostné zdroje na vlastní spotřebu (natož prodej), žádná výrazně kvalifikovaná pracovní síla na prodej služeb a zboží světu, žádná relevantní armáda která by byla schopná požadavky zajistit.

V téhle zemi (a ono v Evropě obecně, kromě surovinově nezávislé Skandinávie) je úplně jedno jestli rozhoduje diktátor a nebo nebo se o něčem hlasuje. Výsledek tak jako tak musí být stejný pokud nechceme v zimě zmrznout.

Udržovat jenom tolik měny takové hodnoty, aby sme si mohli nakoupit suroviny potřebné na výrobu tepla a jídla a jeho dopravu.

Tento stát nikdy neměl, nemá a nikdy nebude mít ekonomické zdroje na "nezávislou politiku". A tento problém má valná většina Evropy... a kromě postavení silné armády a dobytí si těchto zdrojů neexistuje způsob jak je zajistit.

Je úplně jedno kdo tu bude vládnout... nutně bude volit mezi pochcípáním většiny populace hlady a děláním toho co zbytek planety řekne.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS