Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

tombry

9. 9. 2011 8:53

vím, že to není dokonalé, ale aspoň něco. Mě to přijde jako dobrý nápad takto přispívat  k penzi svým rodičům.......

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

9. 9. 2011 8:42
Trošku násilné

To, co píšete, je sice pravda, ale aspoň něco. Je to ale jen poloviční - jako největší problém tam vidím to omezení na rodiče. Mnohem lepší by bylo, kdyby každý plátce prostě "adoptoval" jednoho důchodce, který by tím pádem dostával přilepšení. To spolu s vyřešením stability důchodového systému (čili nahrazením nároku na částku peněz nárokem na podíl z vybraného "pojistného") by konečně znamenalo, že potomstvo by znamenalo i v důchodovém systému výhodu, nejen vydání.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 9. 2011 9:04
Pane Rusý...

Ale ony ty "postižené" děti jsou pro stát méněcenné. Je to čistý náklad pro stát. Faktický přínost je téměř nulový. (Stephen Hawking a Franklin Roosewelt skutečně přínos postižených obecně nevytrhnou)

to se chce oprostit od nějaké humanistické ideologie a zvážit jenom a výhradně suchá fakta bez nějakých iracionálních pocitů a podobných nesmyslů.

Nikdo nebrání rodičům aby měli i postižené děti... ale nemůžou chtít aby jim za to společnost děkovala. Když tím zvyšují té společnosti náklady.

0 0
možnosti
H

hjoe

9. 9. 2011 8:40
diskriminace

Považuji nápad vlády za diskriminaci rodičů. Proč bychom nemohli mít úlevy i my, kteří spoříme našim dětem na jejich důchod ? Jestliže mám děti, které vchází právě do života, zakládají rodiny, pořizují si bydlení apod., nemají peněz nazbyt. A nám rodičům, kteří se o ně celou dobu starali a vydávali finanční prostředky na jejich vzdělání, život, koníčky apod., najednou mohou tyto finanční prostředky "přebývat". Tak proč bychom jim nemohli přispívat do penzijního připojištění a nemít k tomu slevu na daních ?

0 0
možnosti
PR

Rusy

9. 9. 2011 9:12
Re: diskriminace

To je zajímavá myšlenka. Popřemýšlím nad tím, zda by to nestálo za prosazování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 25,45
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik