Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 8. 2011 9:23
tento návrh je vskutku podivný v tom

Že negeneruje ani žádné úspory ani žádné příjmy v nejbližší době, ani vlastně nereguluje vstup na ty školy - prostě možná tak za 5-6 let po nástupu na školu budou někteří z nich něco splácet.

Co kdyby se třeba zvýšení dálničních známek posunulo o 5 let,až si na to řidiči tou jízdou po dálnicích vydělají, co kdyby se posunulo placení třeba nadstandardů až potom co si někteří po úspěšném vyléčení na ty platby vydělali, atd..

Viděl bych to jako typickou salámovou metodu - až se podaří koalici získat dostatečnou shodu na školné, tak pak se řekne, bude se platit předem a všichni...

0 0
možnosti
MV

marka40

16. 8. 2011 9:06
Ano.

R^

0 0
možnosti
JB

baranka

16. 8. 2011 9:15
Re: Ne.

Rv

0 0
možnosti
H

hanick

16. 8. 2011 8:50
Je to cílem vlády

a hovořil o tom i Zygmund Brzeźinski, ideolog a odborník  vlády USA pro socialistické země už v 80-tých letech. A nejen o tom.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 8. 2011 9:36
Re: Je to cílem vlády

USA mají vlastní problémy... a "kvalita" kterou jejich školství produkuje je opravdu k smíchu... ano pár špičkových univerzit mají... Ikdyž v poměru k velikosti populace produkují podstatně méně studentů než v ČR.

No tak... třeťák "státní" univerzity nedokázal zitegrovat sinus. A to to byly prý "přírodní vědy" co studoval.

To nás učili v druhém semestru.

Problém je jinde... jak v USA tak v Evropě je mraky lidí... mladí staří to je jedno... v průměru (někde víc někde méně) je nezaměstnaných 15 procent populace v "ekonomicky aktivním" věku. Většina ani ne proto že by práci nechtěli... ale čistě proto že nikdo nemá ani rámcovou představu jakou práci by těm lidem mohli dát.

Evropská a americká společnost si vypěstovala ohromnou populaci a nemá nejmenší potuchy co s ní. (Jediné praktické použití by bylo nezaměstnané vyzbrojit a poslat je dobývat přírodní zdroje.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 8. 2011 8:21
Co s těmi vysokoškoláky?

Valná většina politiků si už dávno uvědomila že jich má moc (především na humanitárních oborech) a potřebuje se jich zbavit. Uplatnění pro ně stát nemá... už v podstatě ani zvyšpováním zaměstnanosti ve státní správě

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.