Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Jan Veselý

7. 6. 2011 10:17
Nepadne.

Při nejhorším VV odejdou z vlády a nebudou tratit čas dlouhým a zbytečným vyjednáváním v koalici. Jako mimovládní strana pak jen jednoduše vydá seznam co podpoří a co nepodpoří a dosáhne téhož bez nervů, pokud vláda bude chtít vládnout. Pokud nebude chtít dál vládnout, položí to sama.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

7. 6. 2011 10:12
Vláda padnout nesmí. To by bylo pro voliče něco jako

amnestie, za to, co o volbách provedli. Tedy silně nevýchovné. Naopak, vláda musí z výchovných důvodů vydržet a každý pravicový volič dostat řádnou lekci. Jeden přijít o střechu nad hlavou, jiný být dlouho nezaměstnán, další nedostat rok výplatu a pod.

0 0
možnosti
PR

Rusy

7. 6. 2011 10:19
Re: Vláda padnout nesmí. To by bylo pro voliče něco jako

Taky možnost. Jen aby to nebylo ode zdi ke zdi. Pokud se chvíli táhne vpravo, chvíli vlevo, pak se dopředu moc nepohneme.

0 0
možnosti
PR

pá_ja

7. 6. 2011 10:01
A kdyby padla,

co bude dál?

Sestavovat ji bude znovu pan Nečas: vznikne bez VV za jejich podpory bude většinová a ty jakoby "destruktivní" reformy budou stejně schváleny

Sestavovat ji bude pan Nečas: vznikne velká koalice a zase se ty rozdají mezi sebou a pojede se dál ve starých korupčních kolejích

Sestavovat ji bude pan Sobotka: s komanči a tichou podporou VV a pojede to zase postaru s tím, že se bude víc zadlužovat a žádné reformy nebudou

Máte další variantu?

0 0
možnosti
PR

Rusy

7. 6. 2011 10:10
Re: A kdyby padla,

Variant je spousta, ale v tuto chvíli nejlepší by byly předčasné volby - všichni jsou demaskovaní, takže by lidi volili podle skutečných činů.

Velkou koalici by rozhodně nesestavoval Nečas, ale Sobotka. Menšinová vláda ČSSD nemusí být taková tragédie, pokud VV uřídí rozpočtovou odpovědnost takové vlády, což by mohly. Pak existuje šílená, ale možná varianta koalice ODS, TOP09 a národních socialistů (Paroubek s pár poslanci utrženými ze řetězů domovských stran VV a ČSSD)

Existuje i varianta rozštěpení VV.

0 0
možnosti
SH

svobodnik Halik

7. 6. 2011 9:42
bod 3.

S bodem tři souhlasím z části.VV to měly udělat už dávno.Jejich pozice by se velmi posílila.V případě předčasných voleb by zcela jistě porazili TOP 09.

Pokud by dnes hlasovali pro nedůvěru vládě,tak by si alespoň zachovali celkem slušnou naději pro překročení oné 5i% hranice.

Ovšem skutečnost bude asi jiná.Osud SZ se nevyhnutelně blíží.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2004

7. 6. 2011 9:32
Vláda by padnout měla,ale bohužel nepadne

Tak jako mnohokrát v minulosti se to nějak na chvilku  zaobalí,uhladí , Véčka couvnou tak jako mnohokrát v minulosti ze svých zásad a jede se dál - do první další hádky,která nastane maximálně do dvou dnů a tak stále dokola.

Tahle vláda se až do konce svého funkčního období bude štěkat,ale nikdo nenajde tolik odvahy aby ji položil. Korýtko je holt velmi lákavé :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 33,75
  • Průměrná čtenost 2573x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik