Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

7. 5. 2011 21:43
Neznám podrobnosti,

ale představa, že těmito a podobnými kroky "ušetřím "desetimiliardy" a nastartuji ekonomický rozvoj - tomu snad ani Drábek nevěří. Sociální systém je třeba změnit, tak aby motivoval a nepodporoval zahálku, ale toto cesta není. Ale pár čísel - při dnešním důchodu cca 10 tis.Kč a normě max. 35% v Praze dát za základní bydlení, má nárok na státní příspěvek snad každý samostatně žijící. Zkuste v Praze žít za tři a půl tácu (čistý nájem + služby + energie).

0 0
možnosti
LC

Lucie Cinkova

7. 5. 2011 21:36
no...

ve svem okoli mam pouze dve rodiny, ktere cerpani prispevek na bydleni. A shodou okolnosti jsou prave pro ne tyto "kompenzujici" penize brzdou, proc si jeste nevyresily bydleni primerene svym potrebam. Tedy, manzele v duchodu stale bydlici ve velkem byte, byt by jim polovicni vyhovoval vice (a i komercni najem by byl o pet tisic mensi nez ten regulovany nynejsi) a byvala spoluzacka, ktera si diky prispevkum muze dovolit pronajmout skutecne velky  prostorny byt pro sebe a  sve tri deti, narozdil treba od dalsi spoluzacky, ktera se musi vejit taktez s rodinou do hypotekoveho 2+kk. Pokud je skouznuti ke zbytecnemu dotovani tak snadne, myslim, ze vetsi mira regulace je urcite rozumna.

0 0
možnosti
LC

jáša

7. 5. 2011 21:22
Docela dobře si dovedu

představit , že ministr Drábek tento reformní krok takto uvažuje. Čím dřív umřou , tím míň peněz stát utratí a zbude víc pro nás. Tím je myšleno Drábek a spol. Jsou to lidí  všeho schopní !!!!!!

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

7. 5. 2011 21:17
"Děkujeme" ODS

( jejím přívěskům), že se máme tak DOBŘE .... ale už nám to fakt stačilo, my se nechceme mít ještě LÉPE ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 33,82
  • Průměrná čtenost 2573x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik