Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem ekonom, tak to beru spíš ze svého pohledu.  Jestliže ČSSD tvrdí, že poté, co se dostane do vlády, tak druhý pilíř zruší, tak jim to docela věřím, protože jsem se dozvěděl, že sami politici se do druhého pilíře nehrnou. A jestliže mám spořit někam, kde se to pravděpodobně do dvou let zruší, tak v to nemám absolutně žádnou důvěru. Co bude s tím, co jsem si za ty dva roky naspořil? Jak se to bude převádět, bude se to vůbec nějak převádět? Ne to je nejistota, do které já nejdu.

1 0
možnosti

A to jste ještě nezmínil daň z finančních transakcí, kterou EU chystá. Taková daň by se bezpochyby dotkla všech penzijních fondů, které by jen dál o tuto daň navýšily poplatky a tím snížily výnosy klientů.

1 0
možnosti

P58a91v39e31l 61R28u46s85ý

7. 4. 2013 12:26

Ano, dosud je finanční trh v podstatě nezdaněn, proto ta bující financializace. Není daň z převodu, daň z držení, daň z přidané hodnoty, naopak jsou úlevy na dani při využívání finančních produktů. Tohle je klíčový problém, který vede k tomu, že se obchodování přesouvá z reálného trhu na virtuální nepodložený skutečnými hodnotami, ale pofidérní "důvěrou".

1 0
možnosti

:-)    Za to Vás Drábek a spol. moc nepochválí! Ba ani paní Ladislava! Pro oba je zřejmě v tomto II. pilíři něco výhodné, že ho tak obhajují. Napsal jste to perfektně !!!  R^R^R^

8 0
možnosti

2 pilíř pro mně výhodný není a taky do něj nevstoupím ale netroufám si neKomu zakazovat nebo naopak nařizovat zda do něho vstoupit. To je ta svoboda rozhodování;-D

3 2
možnosti

Připadá mi to jako mlácení prázdné slámy. Ať si každý spočítá jestli se mu to vyplatí nebo ne.A kdo vstoupit nechce tak toho nikdo násilím nenutí;-D

2 7
možnosti

P66a59v22e84l 58R76u68s61ý

6. 4. 2013 16:59

Lživý marketing je s násilím srovnatelný. A pokud třeba "seriozní" Hospodářské noviny věnují II. pilíři 3 strany, ale ani slovem se nezmíní o snížení důchodu z průběžného systému při účasti, podporují vstup tím, že píšou, že to socani stejně nezruší, uvádějí příklady výpočtu výhodnosti v příjmových kategoriích jejich cílové skupiny, aniž by uvedly předpoklady, za kterých k číslům došly, nezmíní, že dědění se nevztahuje na výplatu anuitou, v komentáři šíří poplašnou zprávu, že státní důchody budou klesat, je to hnusná manipulace.

8 1
možnosti

R^:-):-(. Díky za pravdu o II. pilíři. Pro zřizovatele krásná zlodějina. Hanba státu, který to propaguje!

7 1
možnosti
Foto

Souhlasím a dal jsem karmu.

Vždy, když něco obecně občanů nabízí stát, je nutné pečlivě zvážit nabídku, zpravidla je nevýhodná. Oproti tomu, co získá vybraný jednotlivec.

Hodně toho bylo bapsáno a řečeno o negativech II. pilíře a projevilo se to na nedůlvěře občanů a malém zájmu.

Je však velká škoda pro občany a smůla většiny z nich, že stejou měrou se jim nevysvětluje, jakou mají alternativu. Ačkoliv - nic nového.

6 1
možnosti

P79a95v69e34l 74R79u76s78ý

6. 4. 2013 17:01

Alternativa je, ale je pro media nepopulární, protože není na první pohled přínosná pro inzerenty.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS