Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SangInnocent

9. 9. 2011 20:24
..

Jen upřesnění: takže je to dobrovolné? Kdyby ne, tak by mě zajímalo, jak by to fungovalo třeba v rozvedených rodinách, kdy se biologický rodič na dítě vykašlal.

0 0
možnosti
PR

Rusy

10. 9. 2011 9:02
Re: ..

Ano, je to dobrovolné. Vykašlat se na biologického rodiče lze. Pokud vím, tak dokonce v případě rozvedených rodičů se dítě musí rozhodnout, kam obnos pošle, pokud vůbec někomu. Jediná možnost je střídání asignace ob rok, pokud chce odvádět oběma rodičům. Případně dohoda s nimi, že se o to každý rok rozdělej.

0 0
možnosti
MV

marka40

9. 9. 2011 13:29
pro xs123:

s Vašim názorem na tuto problematiku zcela souhlasím.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

9. 9. 2011 12:53
přepokládejme

že by toto nastalo,kdy a jak by důchodci přišli k penězům od svých dětí?jak dlouho by museli děti na rodiče spořit?V

0 0
možnosti
VC

vena65

9. 9. 2011 11:13
Mohu se zeptat

jak jste přišel na těch 5% hrubého zisku?

1 0
možnosti
AP

adelayde

9. 9. 2011 11:39
Re: Mohu se zeptat

to by mne také zajímalo, v současné době platí OSVČ na důchodové pojištění 28% základu, který je 1/2 zisku,

převedeno na hrubou mzdu to dělá 14%

1 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

9. 9. 2011 11:05
Další politická mapipulace pana Rusého

Pan Rusý je významný pracovník týmu politické ekonomie při ČSSd. K tomu je třeba přihlédnout při chápání jeho článků a reakcích v diskuzích.

:-):-):-)

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

9. 9. 2011 11:25
Jak objevné!

A co tím chcete říct? Že pravdu může mít jen ten, kdo má ten správný stranický dres? Dovoluji si upozornit, že jste nenapsal, který!

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 9. 2011 10:12
Docela kudla do zad penzijním fondům

Uvědomme si to-na straně jedné,přeposílat 2% do penzijního fondu,s tím že si ty peníze nesmíte nikdy vybrat,někdo jiný rozhoduje o způsobu jejich investování a možná,možná za 30 let z nich bude vyplácet skromnou penzičku.

Na straně druhé,přeposílat 1% rodičům důchodcům.Minimálně ty peníze zůstanou v rodině,ve většině případů je budou důchodci refundovat zpátky,jestli ne v hotovosti tak že nakoupí na vnoučátka nebo vypomohou  když bude potřeba.V optimálním případě se ty peníze budou skládat na nějakém účtu a rodina je může skutečně kvalitně investovat,nejen do  státech povolených  finančních fondů,ale i třeba do podnikání,nákupu nemovitosti,vzdělání klidně i k emigraci.a to prosím kdykoliv.

Podstatné je to slovo "přeposílat",nejde o peníze které by někdo musel platit navíc (jako třeba další povinná 3%  u penzijních  fondů),ale o peníze,které jinak stejně musíte odevzdat státu.

Takže bych to viděl, kdo bude přeposílat peníze svým rodičům-skoro všichni,kdo do penzijních fondů,skoro nikdo

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 9. 2011 10:50
Re: Docela kudla do zad penzijním fondům

Osobně myslím že tímhle by se měl Nečas chlubit a ne na to nadávat.

0 0
možnosti
X

xs123

9. 9. 2011 10:12
Zohlednit výchovu práceschopných dětí

by bylo třeba. To, co schvalili, kulhá na obě nohy. Sousta dětí, které dlouho studují, třeba lékaři, vydělávají až v pozdějším věku, po čtyřicítce a později. Odvedou do státního rozpočtu během života spoustu peněz, ale až v době, kdy už jsou třeba rodiče mrtví a nic z toho nemají. Prostě blbost. Povinně by si měli na penzi naspořit bezdětní, kterým by stát měl garantovat z průběžného systému jenom mimimum. Nejvíce by měli být v důchodu podpořeni lidi, co vychovali 3 práceschopné děti, tím myslím alespoń vyučené. Samozřejmě udělat výjimku u těch, kdo má děti postižené, komu zemřely a podobně. Také lidi s jedním dítětem by si měli povinně spořit -tak od 40 let, kdy už je pravděpodobnost , že budou mít další děti, malá. A mají reformu vyřešenou raz dva.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 9. 2011 10:40
Re: Zohlednit výchovu práceschopných dětí

Je vám poněkud na nic když sice vychováte 3 práceschopné které ovšem nikdo z naprostého nezájmu o jejich profesi nezaměstná.

Stejně tak státní zaměsnanci živení z daní taky moc prostředků na důchody nevyprodukují.

Sice by ste zohlednil že vychoval "3 práce schopné" ikdyž tito ve výsledku pořád můžou být nezaměsnaní a nevyprodukují naproto nic.

V podstatě to opět znamená rozdávat z něčeho co neexistuje... Ve výsledku to opět nebude fungovat. Bismarcova éra kdy rostla poptávka po pracovní síle a 99 procent další generace bylo kdy zaměstnat ikdyž v průměru přežili 3 děti  už je dávno minulostí... dneska nikdo neví co s 10 procenty současné "v ekonomicky aktivním věku" populace a dalších 10 dělá v "hladové zdi" státní správy kde produkují jeden idiotský oběžník za druhým a tím zbytku populace jen otravují život.

(ve státní správě dělá víc lidí ale nějací lidé v ní nutní jsou... )

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

9. 9. 2011 10:07
Jde o nesmyslný experiment

srovnatelný s praním "čistých" peněz. Nezdaněné částky, zaslané rodičům, si u nich děti v 90% případů opět vyzvednou.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

9. 9. 2011 14:07
Re: Jde o nesmyslný experiment

Strýčku, každý se nechová jak komunisti a socialisti.

0 0
možnosti
L

lesicatko

9. 9. 2011 10:02
Ktovie ako to pojde ak bude kríza

Ak v relatívne dobrých časoch je v ČR veĺmi nízky úhrnný index plodnosti hlboko pod zachovnou hranicou a súčasne dôchodci nie sú našení koĺko dostavajú, potom ak sa celoplošne zvýši zaťaženosť mladých / pre ten úhrný index plodnosti vs dôchodci/  a ešte k tomu aj napriek tejto zaťaženosti bude málo aj pre dôchodcov / lebo kríza bude / ...tam nevidím v takýchto opatreniach zmysel.  

Keď vypukla hypotekarna kríza v USA, začali sa rodiny spájať, vznikali znova viacgeneračné žijúce s menším komfortom v jednej veĺkej domacnosti, v jednom dome , znížili sa tak celkové výdaje, nakladovosť  a zvýšila autonómnosť a flexibilita rodín. Nechcený, ale pravdepodobne veľmi racionalny dôsledok

Myslím, že toto naznačuje akým smerom by mali ísť opatrenia vlad .Systémovo zvýšiť schopnosť rodín pomôcť si v ramci svojich možností.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 9. 2011 10:49
Re: Ktovie ako to pojde ak bude kríza

To by rodiny dokázali celkem snadno... stačilo by kdyby stát nic nezvyšoval... ovšem ani nic nesnižoval... celkově NAPROSTA absence jeho činnosti v tomto oboru (žádné daně, ovšem ani žádné "dávky v...") by dlouhodobě byla nejefektivnější strategií.

Problém je poněkud jinde... i kdyby náhodou se začlo rodit víc dětí... kde pro ně vezmete práci? (McDonalds bude jen v ČR propouštět 2500 pokladních, nahradí je samoobslužnými automaty- jsou rychlejší a levnější... servisovat to bude 100 iťáků pouze když to bude nutné)

V Evropě je příšerně drahá lidská práce... nezanedbatelnou položku tvoří právě odvody státu a do různých "sociálních" institucí. Pak se lidi diví že ti kdož se těmito náklady nezatěžují (Čína, Malajsie) nás ekonomicky drtí.

Náklady na práci v Evropě jsou tak vysoké že z toho co člověku zbude z výplaty si může koupit tak maximálně levný čínský výrobek...

0 0
možnosti
JR

Preator

9. 9. 2011 9:02
Myslím

že je jasné, že to není povinné. A je na každém člověku zda bude rodiče podporovat nebo ne. Já osobně každý měsíc posílám trvalým příkazem mámě peníze na účet. Ne každý má možnosti rodiče "podporovat" i přesto, že by moc chtěl. Já to vnímám tak, že kdo tento systém bude chtít využít, tak ho využije. Myslím, že to co mámě posílám je jen zlomek toho co do mě naivestovala, když jsem byl dítě a pak student.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.