Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ciric

23. 7. 2011 18:48
banda neumětelů

Je neskutečné, co tahle "banda neumětelů" předvádí. Kdyby si přečetli analýzů ekonomického týmu odborů a z poloviny ji aplikovali, bylo by to pořád lepší než to, co vymýšlí sami. Je již zcela zřejmé, v čím žoldu vláda pracuje. Pasivní odpor již není účinný a musí se přejít k aktivnímu(velmi) odporu.Hlavně vy mladí si začněte všímat a studovat to, co vám říkají zkušenější a nevěřte populistickým( strašení Řeckem, mantra šetření, nízkých daní, vysokých sociálních dávek, nemakačenků apod.) řečem. Současný kurz naší, tak rozpočtově odpovědné vlády, je privatizace co největší části veřejných služeb pro blaho soukromého sektoru v čele s finančními oligarchy.

0 0
možnosti

Augustus Asper

23. 7. 2011 13:40
sektáři

Mýlíme se, nebo se tu chystá kupónová privatizace číslo dvě? Bohužel momentálně nejde o privatizaci státních podniků (ty jsou již z větší části v čudu) ale státních služeb. Jak to dopadne, je ve hvězdách. Zatím to však vypadá na velký mejdan finančníků.

0 0
možnosti

Host8

20. 7. 2011 10:57
Opět moc pěkné,

přehledné. DíkyR^

0 0
možnosti

Rusy

20. 7. 2011 12:33
Re: Co říkáte tomuhle:?

Špatně - i při společném zdanění manželů diskriminuje rodiny s dětmi, protože na ně je paušální a ne procentní odpočet - na rodinu se nahlíží, jako by děti měly mít životní úroveň všechny stejně minimální a ne odpovídající životní úrovni rodičů. Řešením je zdaňování příjmu na osobu. Navíc limit 90 tisíc je pro progresivní zdanění příliš vysoký.

1 0
možnosti

kuča

20. 7. 2011 9:57
Pěkně napsáno.....

:-).......Kalousek pracuje jako chemik - metoda, pokus - omyl ! Nahodí nějakou cifru, pak se o ni Ká9 popere, sníží o 1 % a všichni jsou spokojeni. R^R^R^

0 0
možnosti

krajtl

24. 7. 2011 22:22
Re: Pěkně napsáno.....

Chemik nepracuje metodou pokus-omyl, metodou pokus-omyl pracuje středověký alchymista - a právě tak pracuje i Kalousek! Jako slavný Alessandro Skota alias Hanza Skoták z Hrdlořez, kterého tak krásně zosobnil v pohádce o Golemovi František Černý.

...snad géniové zodiakální, snad osumapadesátá vyšší inteligence spikli se proti ubohému starci. Možná že zmýlil jem se v planetární klasifikaci považuje drchničku a řeřichu za rostlinu saturnovu kterou je bezesporu fenykl. Třeba se v nepřátelském znamení štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem - zkrátka, ekonomice se ne, a nedaří...

...mimochodem, Kalouskovi se také střetává mikrokosmos s makrokosmem - to když přirovnává státní makroekonomiku k rodinnému rozpočtu! ;-(

...a místo mandragory na elixír mládí si strouhá křen k buřtům.

0 0
možnosti

Walther P99

20. 7. 2011 9:46
Zvyšování daní?

Jistý pan Kalouek zvýšil spotřební daň z PHM a jeho nohsledi z MF spočítali jak vydělají balík, výsledek propad příjmu skoro o 10miliard. Když máte daň nižší než ostatní , jezdí občané okolních států tankovat k vám a hlavně kamiony tankují u vás, když vyšší tak naopak vaši občané jezdí tankovat k sousedům a kamiony tankují jinde. Česká malá autodoprava s 40 kamiony zapaltí na spotřební dani ročně kolem 40milionů, no ted ji akorát inkasuje Belgie místo ČR.

Co se stane stoupne-li DPH, ti co bydlí do 50Km od hranic budou jezdit nakupovat k sousedům, bydlím na hranici s SRN, ceny tam jsou už ted nižší ,kvalita potravym nesrovnatelná, po změně DPH tu nekoupím už ani rohlík.

Řekměme, že průměrný člověk utratí ročně za potraviny 40kKč, z toho stát dnes inkasuje 4k Kč, inkasuje stát po zvýšení 8k Kč, neinkasuje, i těch pár posledních zoufalců nakuujících v ČR stále utratí v absolutních číslech stejně tedy sníží spotřebu nebo si prostě nekoupí něco co už ted je v základíní sazbě DPH.

0 0
možnosti

Dr Grunstaina na vas holoto

20. 7. 2011 9:06
A co začít šetřit?

Co tak přestak okrádat lidi a začít šetřit?

1. Snížit objem mzdových prostředků ve státní správě o 30%, což povede k vyhozen nepotřebných lidí. Vážně musíme být světová špičkas co se počtu policistů tyče, řekl bych, že ne a klidně jich můžeme 7-8k vyhodit , pořád jich budemem nít více než většina států EU. Vážně je nutné aby 20k zemědělců kontrolovalo 5k zaměstnaců min. zemědělství a jím řízených organizací? Vážně ke nutné, aby ředitelka České pošty měla po přepočtení na objem tržeb 3x vyšší plat než ředitel Royal mail UK? Úspora 100miliard

2. Revize invalidních důchodů, v EU má pouze Holansko více státních kryplů než my, vážně jsme, zdegenerovaný odpad EU se skoro 0,5M pobirateli invalidního důchodu, řekl bych, že ne a 50% tzv. invalidů chybí jediné chut pracovat.Úspora 25miliard.

3. Naši milý cikáni, myslím, že je na čase prohlásit tento experiment za neúspěšný a provést radikální osekání výdajů, pokud bychom postupovali stejně jako slovensko uspoříme cca 8miliard.

0 0
možnosti

Rusy

20. 7. 2011 9:22
Re: A co začít šetřit?

S úsporami souhlas, u invalidů se necítím kompetentní, u nepracujících Cikánů je potřeba využít jejich přizpůsobivosti a nastavit úspornější systém, kterému se přizpůsobí, ale to není hlavní zdroj úniku peněz.

0 0
možnosti

Saša

20. 7. 2011 8:53
A která politická strana to převezme do svého programu?

Abych věděl, koho volit.

0 0
možnosti

3lipy

20. 7. 2011 8:56
Re: A která politická strana to převezme do svého programu?

R^

0 0
možnosti

3lipy

20. 7. 2011 8:50
Zdravím pane Rusý,

kdepak jste se toulal? Tak dlouho...

Prosíím odpovězte mi, proč nejde zakázat danit v jiných zemích? Potom by návrh VV byl namístě, kdyby daňové ráje zmizely...

Proč tohle všechno neřeknete na vyšší úrovní? A proč se nesnažíte tento podvod na lidech zastavit!

Kalousek je gauner ale co s nim?

Navita?

0 0
možnosti

marka40

20. 7. 2011 8:36
...

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.