Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Augustus Asper

9. 7. 2011 21:25
zvláštní

Jeden z Vašich nejlepších článků a má vzhledem k otatním tak hluboce podprůměrnou karmu. Dost to vypovídá o zdejších čtenářích. Proto již sem nepíšete?

0 0
možnosti

Rusy

14. 7. 2011 22:35
Re: zvláštní

Měl jsem teď dovolenou... A nízká karma je podle mě dána tím, že pokud se v článku objeví cokoliv konstruktivního, okamžitě to lidi odrazuje. Lidem se více líbí čistá kritika. Navíc, přeci jen už mé jméno odrazuje kované rádoby "pravičáky" a naopak odpůrcům pravice nemusí být úplně po chutí, pokud kritizuji i levici. Ale rozhodně tomu nebudu přizpůsobovat způsob psaní, nadále budu přinášet i pozitivní návrhy řešení bez ohledu na pravolevou orientaci.

0 0
možnosti

milanalois

30. 6. 2011 23:31
Můj názor na daňovou progresi:

Z příjmu do 1/2 průměrné mzdy by se daně neměly platit. Z příjmu 0,5-1 průměrné mzdy by měla být daň 10 %. Z příjmu 1 -2 násobek průměrné mzdy by se mělo platit 15 %. Z příjmu 2-3 násobek průměrné mzdy by se mělo platit 20 % daně z příjmu. Z částky 3-4 násobek průměrné mzdy by měla být daň 30 %. V pásmu 4-5 násobek průměrné mzdy by se mělo platit 40 % daň. Pásmo 5-6 násobek PM by mělo být zatíženo 50 % daní. Z čáskty 6-7 násobek PM by měl stát odebrat 60 %. Z částky 7-8 x PM by daň měla být 70 %. Z příjmu ve výši 8-9 násobek PM by se mělo odvádět 80 %. V pásmu 9-10 PM by přiměřená daň 90 % a z příjmů nad desetinásobek průměrné mzdy by nemělo nikomu zůstávat více než 5 %.

Aby to nebylo tak tvrdé, lze akceptovat i společné zdanění manželů.

A pokud by vláda chtěla, aby měli děti hlavně ti, kdo jsou schopni vydělat hodně peněz, tak by se mohlo provést společné zdanění rodičů a dětí, jak je to níže v diskuzi navrhováno.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

1. 7. 2011 7:22
Re: Můj názor na daňovou progresi:

Co jste proboha měl z matematiky? Z 10 násobku průměrného příjmu by pak člověku zbyl maximálně průměrný příjem... a nedejbože aby z něj měl ještě platit sociální a zdravotní.

(Takže v podstatě z průměrné mzdy by člověku zůstalo víc jak z 10 násobku) Ten kdo dokáže vydělat desetinásobek průměrné nemůže být tak blbej aby prostě adekvátní počet peněz neposlal jinam.

Víc jak pětinásobek průměrné mzdy se ve vašem modelu ani danit nevyplatí. (Krom toho ten kdo pobírá víc jak pětinásobek pokud bude alespoň průměrně chytrý si zbytek příjmů přes internet nechá poslat na kajmany a stát to prakticky nebude mít jak zjistit.

Stát tak jako tak vybere kulové.

0 0
možnosti

velký jarda

30. 6. 2011 13:20
Daně podle ČSSD - nemastné,

tak v tomhle s Vámi zásadně nesouhlasím, daně podle ČSSD jsou značně mastné.

0 0
možnosti

Saša

30. 6. 2011 10:18
Kdybych byl premiérem,

z Vás bych si zcela jistě udělal ministra financí - bez ohledu na politické barvy.

Ovšem donutil bych Vás akceptovat společné zdanění rodiny a strmou daňovu progresi v klouzavém systému s 9-10 sazbami.

Od ČSSD však nápravu špatností způsobených touto vládou neočekávám. Je to jen druhé křídlo stejné famile mafilie.

0 0
možnosti

3lipy

30. 6. 2011 10:33
Re: Kdybych byl premiérem,

Tleskám!:-)

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

30. 6. 2011 10:05
Pane Rysý, na co si to tu hrajete??

Nemálo z nás ví, že jste nyní členem ideologického týmu Lidového domu. Za to se nemusíte stydět. Takže pište bez těch divadélek, jako člen ČSSd a ne jako "sympatizant" To je od Vás krajně nepoctivé.RvRv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Saša

30. 6. 2011 10:23
Vy jste buď mdlého rozumu, nebo Vás za to někdo platí.

Pro ČSSD nepracují už delší dobu žádní matematikové, proto jsou její návrhy tak zmatené. Pan Rusý je matematik a to je postačujícím argumentem k vyvrácení jakéhokoli podezření o jeho případné práci pro ČSSD.

Přestože se famiglia ODS-ČSSD snaží představovat politický prostor jako dichotomii mezi jejími dvěma křídly, aby mohla lépe a trvaleji ovládat všechny penězovody a obsazovat korýtka, ve skutečnosti tomu tak není a my nemáme volbu "buď ODS, nebo ČSSD". Osobně předpokládám, že po příštích volbách toto oranžovomodré politické křídlo mafie už parlament ovládat nebude.

0 0
možnosti

hafusak2

30. 6. 2011 10:00
Podle mého osobního názoru

je výše daní přímo zrcadlovým odrazem schopností vlády řídit stát. Pravice a levice s tím nemají co dělat. Pokud vláda všechno možné zprivatizuje a tím ztratí vlastní příjmy, pokud do státních podniků dosadí management z politických kamarádíčků bez jakýchkoliv podnikatelských schopností, tak je jasné, že se pak bez zvyšování daní neobejde. Přirovnat stát k venkovskému statku, tak mi současné plány vlády připomínají stav, že pokladna statku sice bude plná peněz, ale budou rozprodány všechny polnosti, stroje i dobytek. Je takový stav úspěchem?

2 0
možnosti

Paeris Kiran

30. 6. 2011 10:22
Re: Podle mého osobního názoru

Co z těch podniků které stát nezprivatizoval zbylo? Maximálně škodovka... zbytek by zkrachoval tak jako tak bez ohledu na to jestli je vlastnil stát nebo je prodal.

Stát by ty příjmy tak jako tak neměl. (viz zbytek východního bloku... z průmyslu nezbylo nikomu nic podstaného). Výrobu těch podniků v podstatě nikdo nepotřeboval. Stát by na ně jenom priplácel z daní. (což stejně je v podstatě platí i na škodovku... Bez šrotovného za plnou ekonomickou cenu ty auta nikdo nechce. JE jedno že to sponzorují Němci)

Ekonomiky východního bloku byli technologicky příliš zaostalé za západem. A neměli žádné prostředky na investice a expanzi.

ze státních podniků tady funguje v podstatě jenom Čez... a ten bůhví proč leží většině levičáků v žaludku...

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

30. 6. 2011 8:55
Rozvaha socanů,

jak dosáhnout vyrovnaného hospodaření státu - to máte totéž, jako kdybych já plánoval nanebevzetí. Ne že by současná nevláda byla kdovíco, ale aspoň s něčím začala.

1 0
možnosti

Paeris Kiran

30. 6. 2011 9:02
Re: Rozvaha socanů,

Vyrovnaného hospodaření státu lze dosáhnout jen masivním omezením státních zakázek...

Nechápu proč se staví nové silnice když stát není ani schopen zajistit údržbu těch co už stojí... nechápu stavbu stupidních cyklostezek (jenom proto aby se čerpali evropské dotace) po kterých jede slovy 10 cyklistů za den... ti můžou snadno je po souběžné (a téměr nepoužívané) silnici)

Podobné příznaky plýtvání jde najít téměř kdekoli.  Naproti tomu tam kde by to bylo třeba- náhrada 40 let starých tepelných elektráren jejichž udržování v chodu je téměř na hranici rentability nic.

Stát příliš mnoho plýtvá. Musí omezit nemandatorní výdaje. A to v řádech desítek procent minimálně...

0 0
možnosti

Bobin

30. 6. 2011 8:54
OSVČ

Většinou s Vámi souhlasím, ale s těmi OSVČ bych byl opatrný. Je pravda, že 60% je opravdu moc, ale 15 je příliš málo. Víděl bych to kolem těch 40%. Co se týká odvodů, tak poskočení na úroveň zaměstnanců by těžce zahýbal s cenou služeb a navíc by se silně zvedla nezaměstnanost, zejména v chudších regionech.

Opatrný bych byl i u zvedání daně právnických osob.

0 0
možnosti

3lipy

30. 6. 2011 8:49
Takže z bláta do louže!

Hrozí velká koalicice-tak se v tom vykoupeme tak jak tak...

0 0
možnosti

Paeris Kiran

30. 6. 2011 8:46
Daň z obratu...

jak si to představujete? Fabrika u nás ve městě má obrat sice 120 milionů měsíčně... ale faktický zisk z práce na úpravě toho zboží které skrz ní projde má 3 miliony měsíčně

S 1 procentem daně z obratu bude mít pryč 1/3 zisku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.