Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

29. 6. 2011 20:50
Doma v MB

http://www.domavmb.cz/2011/06/chce-necas-s-kalouskem-zdecimovat-ceskou-populaci/

Dovolil jsem si zveřejnit úryvek z článku a odkaz na plnou verzi zde. Pokud byste měl zájem, abychom Vaše články přebírali úplné a pravidelně, bude nám ctí. vaclav.david@gmail.com

0 0
možnosti

Rusy

29. 6. 2011 20:59
Re: Doma v MB

Souhlas.

0 0
možnosti

Augustus Asper

28. 6. 2011 0:32
absurdní

Nejabsurdnější na tom jejich postoji je, že by z toho návrhu měli po ideologické stránce přinejmenším prdět blahem, jelikož obsahuje vše, na co ve svých prohlášeních tak vášnivě kladou důraz. Nesnižuje přijmy státního rozpočtu. Zjednodušuje výběr daní tím, že srovnává sazbu slevy a v neposlední řadě právě srovnává tu sazbu slevy, což by mělo nadmíru konvenovat pravicovým myslitelům ještě nedávno prosazujícím rovnou daň. Tak v čem je problém?

0 0
možnosti

Rusy

28. 6. 2011 9:09
Re: absurdní

Zřejmě to bude tím, že jednak nejsou pravicoví, jednak tím, že ačkoliv v rodinách s dětmi žije 41% populace, podíl na volebním právu mají pouze 28% díky tomu, že 18% populace nemá volební právo. A to populace, která bude následky vládnutí nést 60-80 let, zatímco babičkám a dědečkům s volebním právem už to ovlivní jen zlomek života. Docela paradoxní.

2 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 6. 2011 18:47
Několik poznámek

Možná vláda sdílí můj názor že ty děti by tak jako tak byly k ničemu protože pro ně nebude produktivní práce...

Navrhujete zbytečně složitý postup...

Zrušte jednak veškeré příspěvky a zároveň zrušte naprosto všechny slevy na dani. Každá jedna koruna příjmu bude daněna a každá jedna koruna výdajů bude u dalšího přáíjemce daněna zcela stejně. (zároveň zcela zrušit všechny odpočty) U lidí žijících ze státního rozpočtu je třeba nesmysl daní a odvodů zcela zrušit. JE to jenom zbytečné přesouvání peněz z hromádky A na hromádku B a zase na hromádku A. Zbtečně to zaměstnává mnoho úředníků které by šlo propustit. Místo toho prostě dostanou nižší čistou mzdu kterou dále nebudou danit. (je plýtvání prací danit peníze vybrané na daních) Ušetřilo by se na papíru, personálu, elektřině. (teplu - budovy úřadů kde dnes ti úřdníci sedí by šlo prodat)

Stát je třeba zýracionmalizovat a to lze jedině propouštěním. A jednoduchými zákony bez jakýchkoli vyjímek.

Dělat co možná nejméně je matkou pokroku.

0 0
možnosti

občan72

25. 6. 2011 14:37
Re: Několik poznámek

váš názor vychází IMHO z premisy, nesprávné, že práce je nějaký již upečený koláč, který se dělí na kousky dle počtu lidí, tedy, čím více lidí, tím méně práce ... pravý opak je pravdou, podívejte se kolem sebe, na většinu nutné údržby, žádoucí přeměny či zlepšení toho či onoho chybí lidé ... práce je neskutečně a bude jí přibývat ... to souvisí se životní úrovní a právě s počtem lidí, čím více lidí, tím více práce, čím větší koncentrace lidí, tím efektivnější dělba práce mezi nimi ...

do budoucna nám bude chybět celá jedna generace .... dělat co možná nejméně je asociální a zcela určitě na úkor ostatních ...

vláda žádný váš názor nesdílí, vláda žádný názor týkající se většiny populace nemá ...a zcela jistě nenaplní vaše sny o minimalizaci státu, o ty se musíte zasloužit vy ... od toho tu vláda nikdy nebyla ... smiřte se s tím ... zájmem politiků není minimalizovat stát a vám osobně nějak pomáhat ...

3 0
možnosti

Cynyc_

24. 6. 2011 12:34
Pan Rusý jako obvykle

probírá všechny technické detaily a vzbuzuje dojem, že je v ČR jediným, kdo umí počítat. Úspěšně tím zastírá absenci toho skutečně podstatného, tj. přiznání ideologické motivace. Neznám nikoho jiného, kdo by tak obsesivně prosazoval "propopulační" státní zásahy, a přitom vůbec nezdůvodnil, proč by měla populace našeho státu růst, či alespoň neměla klesat.

0 0
možnosti

Rusy

24. 6. 2011 13:12
Re: Pan Rusý jako obvykle

Ani jeden z mých návrhů není účelově propopulační, jen odstraňuje protipopulační opatření. Kdybych chtěl být propopulační, tak místo sjednocení daňové slevy na poplatníka, vyživovanou osobu a dítě mohu prosazovat, že poplatník přece nemusí mít žádnou slevu, je schopen se o sebe postarat sám, ale na dítě by sleva být měla, je to nezaopatřený človíček, ňuňánek, kterého si musíme hýčkat - pak by sleva bez dopadu na rozpočet vyšla na 5200 Kč na dítě. To by se nám děti začaly rodit, že? V mém návrhu důchodové reformy pořád zůstává, že bezdětný čerpá 50% důchodu z investice jiných lidí do dětí. Kdybych byl propopulační, navrhoval bych oddělení důchodového systému pro bezdětné, kteří by si vedle doplacení důchodů předchozí generaci na svůj důchod plně spořili sami v penzijních fondech kolem 5000 Kč měsíčně. Chápete už, jaký je rozdíl mezi propopulační politikou a pouhým odstraňováním protipopulační politiky? Mimochodem, na vládě jsem si fakt kolikrát připadal, že jsem jediný, kdo umí počítat.

2 0
možnosti

MUDr. madqwert

24. 6. 2011 9:40
perfektni

pro soucasnou vladu je charakteristicke, ze zadne vypocty nepredlozi ;-D

0 0
možnosti

isabell

24. 6. 2011 9:51
Re: perfektni

Nepotřebuje předkládat výpočty, najme radši PR agenturu, samozřejmě soukromou a patřičně drahou a ta už lidem vysvětlí, co si mají myslet ;-)

1 0
možnosti

tuana

24. 6. 2011 9:29
dodatek

jen fakta - pokud zůstane na podpoře bílá žena s dětmi,na příslušných úřadech si vyběhá podporu,popř.příspěvek na bydlení,přídavek na dítě

pokud je žena romka nezaměstnaná,pobírá buď podporu v nezaměstnanosti,ve většině pak sociální podporu,přídavky na děti,na bydlení pouze pokud není dlužnicí.

ALE - na sociálce dostává různé jednorázové příspěvky pro děti,z různých multikulti programů se platí např jejím dětem obědy a svačiny ve škole,platí se jim různé zájmové činnosti,pokud je děti chtějí navštěvovat a další a další výhody.

Pokud by bílá máma chtěla něco navíc,bude jí doporučeno,aby jí pomohla rodina.

Tady je něco špatně a byla bych opravdu velmi ráda,kdyby se našel člověk,který má možnost něco změnit.

0 0
možnosti

isabell

24. 6. 2011 10:04
Re: dodatek

Doplním, že cikánským rodinám se často nakupuje i vybavení domácnosti, tzn. pračka, lednička, sporák apod. (prý je to levnější, než odebírat děti kvůli nevyhovujícím podmínkám) a dokonce si mohou přijít jednou za tři měsíce na sociálku i pro čistící prostředky, nikoliv značkové, ale i to se počítá.

A nenárokové dávky hmotné nouze se vyplácejí často jen od oka, byla jsem toho svědkem- obtloustlý cikán s pěti dětmi okolo sebe (co na tom, že měly být některé ve škole) ječel na úřednici, že nemají ani korunu a do "výplaty" daleko, tak mu chtěla vypsat pokladní lístek na dva tisíce, což mu ale bylo málo, začal velice hlasitě počítat děti a co všechno stojí jídlo pro ně atd. a řval tak dlouho, až úřednice vypsala lístek na 6 tisíc... jestli na to mají nějaké zvláštní fondy netuším, ale není to nikterak ojedinělý případ a vlastně se o tom nikde nedozvíte.

Mělo by to být ale primárně pro lidi, co se jim ze dne na den převrátí život "na ruby"- tedy lidé, co přišli o byt při požáru atd.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

24. 6. 2011 9:28
máte zvláštní pojetí spravedlnosti

pokud pominu vše ostatní: tak vám přijde spravedlivější, že lidem, co pracují a odvádí státu mnohem víc (daně, sociální a zdravotní "pojíštění") se tak víc sebere? Mno... zajímavý přístup.

Pokud byste řekl, že se tak docílí stejného efektu a uspoří se státní prostředky, neprotestoval bych. Kdybyste řekl, že je to tak solidárnější a podpoří to rodiny s dětmi, což potřebujeme, neřekl bych ani popel. Pokud byste argumentoval tak, že těch 6mld stejně zaplatí pracují z daní, souhlasil bych.

Ale nevydávejte to prosím za spravedlnost.

0 0
možnosti

marwill

24. 6. 2011 10:14
Re: máte zvláštní pojetí spravedlnosti

"....že lidem, co pracují a odvádí státu mnohem víc (daně, sociální a zdravotní "pojíštění") se tak víc sebere?"  .... nějak tomu nerozumím. To znamená, že když se jim víc sebere, že nebudou odvádět víc? To by se nějak zacyklilo, ne?

0 0
možnosti

stedrik

24. 6. 2011 9:05
evropa potřebuje válku, jako pes drbání

poslouchal jsem Vaše kolovrátkový žvanění v rádiu a hned druhej den rozhovor s Radimem Vančurou a musím říct, že rozhovor s člověkem, kterej něco dokázal, je o tisíc řádů někde jinde. Dalo by se říct najdi sedm rozdílů. Zatímco Vy se hrabete v cizích peněženkách a těm by jste sebral a těmhle taky, a těmhle zase dal a tyhle mají nárok taky, tak RV  vytváří pracovní místa a mluví jasně o korupci na všech stupních státní správy a co s ní. Statistik a sociolog, proboha živého, co to je za zaměstnání a nejhorší je, že je vás čím dál tim víc. To je samé, gender, politolog, sociolog, mediální studium, samozřejmě nějakým způsobem napojený na státní rozpočet, dotace z EU, to je jasný, že vás těch pár pracujících nemůže uživit. Stačí jeden příklad, co všechno musí platit daňový poplatníci: "Každoměsíční stěhování konvoje europoslanců, jejich asistentů,

tlumočníků a kamionů dokumentů a šanonů vyjde daňové poplatníky na 180

milionů eur ročně."  A tyhle kraviny vymýšlejí lidi jako jste Vy.

0 0
možnosti

Saša

24. 6. 2011 9:08
Když se vám líbí válka,

přihlašte se jako dobrovolník do Afganistánu nebo do Iráku.

Nám sem žádné vraždění netahejte, beztoho je nás málo.

0 0
možnosti

Saša

24. 6. 2011 9:03
Jinak ale k Vašemu návrhu:

Podpora "samoživitelek" není rozumná. Právě dlouhodobá a výrazná podpora "samoživitelek" vedla k úpadku rodinné formy organisace společnosti, což má za následek rozvrat sociálních vazeb a mravních hodnot, který vidíme všude kolem sebe.

Naopak je třeba podporovat úplné rodiny a rodinnou soudržnost.

Návod jsem si přečetl jinde a přijal za svůj: je třeba udělat plátce daní z rodiny, nikoli z jedince nebo jeho zaměstnavatele, aby se rodina stejně jako po tisíciletí dříve stala znovu základní hospodářskou jednotkou. To znamená sečíst příjem všech členů rodiny společně bydlících a hospodařících a vydělit je jejich počtem a daně pak vyměřovat každému členu rodiny podle výše podílu rodinného příjmu na něj připadajícícho, a to vše v podmínkách klouzavé daňové progrese.

Na to vydělají ti, kdo mají vysoké příjmy současně s vyšším počtem dětí. Chceš platit státu méně? Tak si pořiď další dítě!

Máš hodně dětí? Snaž se hodně vydělávat - je to efektivní, protože stát ti moc nesebere.

3 0
možnosti

Saša

24. 6. 2011 8:51
Vláda provádí protipopulační a protirodinnou politiku VĚDOMĚ

Jednání vlády nelze interpretovat jinak než jako přímý úmysl snížit porodnost a sňatečnost.

Když se Husákovi podařilo porodnost zvýšit, dokázal, že vládními opatřeními lze do těchto záležitostí účinně zasáhnout. A proto se vláda (i předchozí) do toho pustila a prosazuje takový komplex opatření, které budou mít za následek ještě hlubší propad porodnosti a ještě věší rozpod rodin a rodinného života.

Motiv není jasný, ale připustíme-li aspoň trochu paranoie, lze mít za to, že chtějí postupně uvolnit tento geografický prostor pro jiné etnikum. Možná v rámci sjednocování Evropy chtějí decimovat malý slovanský národ tak, aby jeho zbytky byly něco jako jsou Lužičtí Srbové v Německu, aby češství bylo jen jakýmsi zbytkovým folklórem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.