Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Augustus Asper

27. 6. 2011 12:39
paradox

Je zajímavé, jak spousta lidí dnes volá po zrušení politických stran či deideologizaci politiky. Jako by koncept politických stran či existence nějaké ideologie samy o sobě za něco mohly. To všechno v okamžiku, kdy nám „vládne“ vláda nadstranických (vzhledem k tomu, jak je střídají) osobností, které se ve svém rozletu nenechají žádnou zavedenou politickou ideologií ani stranickými programy nijak omezovat.

0 0
možnosti

_sluníčko

22. 6. 2011 11:37
Pane Rusý,

nechcete založit s panem Okamurou nějakou pol. stranu, šla bych vám dělat tiskovou mluvčí ;-) ne vážně, vy dva R^

0 0
možnosti

Janinka0102

22. 6. 2011 23:16
Re: Pane Rusý,

Tak do toho! V

0 0
možnosti

Host8

21. 6. 2011 9:38
Vaše články jsou potřebné.

Na jedné straně je tu obrovská propaganda a manipulace ze strany vlády a jí nakloněných médii - těm stačí neustále opakovat Řecko, krach, zadluženost bez podkladů. Pod touto rouškou se ve skutečnosti skrývá nehospodárnost /rozkrádání, korupce, klientelismus/ a  na druhé straně fakta, která je nesmírně potřebné sdělit občanům. A toho jste se ujal vy.  Díky.

2 0
možnosti

jáša

20. 6. 2011 23:43
Pane Rusy,

nenechte se znechutit , chtěl jsem napsat pochybovači , ale pochybovat  není nic špatného, Vás vlastně napadají lidi, kteří ani na okamžik nepochybují, že jejich pravda je tá prava, neměnná a absolutní. Je dobré slyšet fundovaný kritický názor.

2 0
možnosti

Pavel Skeptik V

20. 6. 2011 21:46
Fakt nevím,

co zneužívá Nečasova vláda, ale pravicové idee to být nemůžou, protože nikdo z nich nikdy o něčem takovém ani neslyšel! Rv

2 0
možnosti

Martin V2

20. 6. 2011 19:41
A na oplátku

Opozice zneužívá levicové ideje...:-)R^

0 0
možnosti

Rusy

20. 6. 2011 19:50
Re: A na oplátku

To samozřejmě je možné - máte na mysli něco konkrétního?

0 0
možnosti

Karl Novak

20. 6. 2011 19:40
Hlavně je důležité říct, že Nečasova vláda není

pravicová. Plánuje zvýšit celkové daňové zatížení, zakládá nové zbytečné úřady, zvyšuje závislost ovčanů na státu.

A teď k Vašemu blogu. Jak jste sám poznal a správně pojmenoval, daň v našem státě je zamlžena velkou komplikovaností. Jsou zde různé odvody státu, pak různá zdravotní a sociální a bůhvíjaká pojištění, pak daň fyzických osob a DPH, daň za rádio, daň za televizi atd atd.

Ve výsledku je však důležité pouze číslo celkového zatížení. Jestli bude jedno zdanění vyšší a druhé nižší je nepodstatné.

Odvádí pouze pozornost nepoučených, jako jste vy, od podstaty věci.

Když přitom navrhujete aby se zvýšili hrubé mzdy, tak netuším jak to udělat bez hrozby násilím proti zaměstnavatelům.

1 0
možnosti

Rusy

20. 6. 2011 19:55
Re: Hlavně je důležité říct, že Nečasova vláda není

Zvýšení hrubých mezd se dá udělat administrativně zákonem v souvislosti se změnou daní. Není důležité pouze celkové zatížení, ale i poskytovaná protihodnota. Mohu si představit stát s polovičním zatížením, ale nulovým servisem - to je pro lidi špatně. Ale i stát s vyšším zatížením a excelentním servisem, což může být výhodné. Daňové zatížení je cena za službu. Současná vláda hledá všechny možné cesty, jak službu nenápadně zdražit a současně omezit, aby nemusela snižovat poskytování prostředků svým kamarádům z veřejných zdrojů.

1 0
možnosti

Rudolf Polanecký

20. 6. 2011 19:30
Pane Rusý,

je evidentní, že vaše angažmá coby experta VV bylo skutečně omylem. Vy patříte tělem i duší do Lidového domu nebo přesněji se hodíte jako expert jisté pupkaté politické mrtvoly.

Proč ve svém článku lžete? Pokud vláda uleví na daních zaměstnavatelům, neznamená to,že by pracující o něco přišli. To je pouze vaše zbožné přání. naopak, zaměstnavatel může využít snížených daní k rozvoji své firmy, tím pádem ke zvýšení počtu pracovních míst anebo může svým zaměstnancům přidat. Máte stejně pokřivenou optiku jako všichni socialisté, kteří vidí v podnikatelích a zaměstnavatelích samé gaunery a zloděje. Měl byste možná vyhledat odbornou pomoc přes váš stihomam.

Ještě k jedné lži. Zaměstnanci si mohou podle návrhu vlády dobrovolně převést 3% ze svých odvodů do privátního fondu za podmínky, že si k tomu připlatí další 2%. Tito lidé nejsou o 2% ožebračeni,jak si mylně myslíte, oni svá 2% investují. Navíc je to čistě DOBROVOLNÁ záležitost. Zkrátka pasujete k socialistům jako cosi někam.

0 0
možnosti

1absolutus

20. 6. 2011 19:45
Re: Pane Rusý,

Tady je pane autore zářný příklad toho, o čem ve svém příspěvku píši. Arogance, agresivita, zaškatulkování a zakončeno sprostotou. Jako kdyby příspěvek napsal zastydlý komunista. Vždyť to říkám, mít vlastní názor, který je jiný jak ten co nám předkládá tato korupcí prolezlá vláda a jeji posluhovači se nevyplácí. Ale je to jen beznadějný výkřik strachu, na nic jiného se nezmůžou.:-)

1 0
možnosti

cinklá státní zakázka

20. 6. 2011 19:01
Obdivuji vaši trpělivost,

stále dokola vysvětlovat věci, které při troše snahy pochopí i středoškolák. A stále číst výkřiky těch, kterým se jakákoli inteligence vyhýbá. A ještě na ně odpovídat. :-/ Karma. R^

1 0
možnosti

mmaaxxxoo

20. 6. 2011 19:07
Re: Obdivuji vaši trpělivost,

Můžete dát příklad, komu se z diskutujících IQ vyhýbá?

0 0
možnosti

petr66

20. 6. 2011 18:48
Nebylo by jednodužší,

že vysledkem vládních reforem bude pořádný pr......? Ono to z vašich článků v podstatě vyplývá také, ale říkáte to příliš kulantně.:-)

0 0
možnosti

Rusy

20. 6. 2011 18:57
Re: Nebylo by jednodužší,

Proboha, už takhle se na mě dívá spousta lidí jako na kovaného bolševika, nemůžu tady na plnou hubu říct, že nás vláda vede do pěkných s ...k.;-D Navíc jsem zvyklý se opírat o fakta a pouhé prohlášení o výsledku není můj styl, buď to čtenářům dojde nebo ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.