Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

25. 6. 2011 21:56
Kdyby se to Kalouskovi

podařilo, zachránil by republiku a zasloužil by se o stát nejen víc než Beneš, ale pravděpodobně i víc než sám Masaryk...

0 0
možnosti

Rusy

26. 6. 2011 12:57
Re: Kdyby se to Kalouskovi

Zřejmě jste mladý, zdravý a krásný. Jen s tou inteligencí si nejsem tak jistý:-))

0 0
možnosti

Augustus Asper

23. 6. 2011 22:56
bohužel

Bohužel se zdá, že mu tahle promyšlená hra s čísly vychází a občané mu jí baští, jelikož průměrný volič zkrátka není schopen a často ani ochoten tyhle kličky sledovat.

0 0
možnosti

Vikiš

25. 6. 2011 16:44
Re: bohužel

R^

0 0
možnosti

carolusI

23. 6. 2011 15:16
.

R^

0 0
možnosti

Host8

23. 6. 2011 8:47
Podíl na nehospodárnosti má systém samotný

Máte chřipku, musíte k doktorovi a pak na další 2 kontroly. Přitom by se dala vyležet. Ale je tu snaha stále něco kontrolovat, která stojí nemalé peníze, ale na nepravém místě. Jste u odborného lékaře, ten doporučí další vyšetření, ale nemůže tam přímo, ale přes obvoďáka, který vypíše papíry. To jsou další zbytečné peníze. Systém nutí lidi obíhat a obíhat jako v té pohádce o slepičce a  kohoutkovi. Navíc se k tomu přidávají někdy zbytečná vyšetření, aby mohli soukromí doktoři zaplatit přístroje, které si nakoupili, přitom by pacient potřeboval vyšetření zcela jiná, na která se nedostane. Ta provázanost lékařů na některá vyšetření je už do očí bijící. Je to  něco na styl - U pokladny stál.

0 0
možnosti

Augustus Asper

23. 6. 2011 22:57
Re: Podíl na nehospodárnosti má systém samotný

R^

0 0
možnosti

SID09

23. 6. 2011 7:43
Soudruzi nevím jak vy, ale......

Řešíme komplikovaně příjmovou stránku a přitom na výdajové straně nám peníze zejména ve zdravotnictví tečou proudem. Stačí aby doktoři pohrozili a hned se přidá 2,5 miliardy na mzdách / rok. Pokud někdo vidí blíž na hospodaření nemocnic tak vidí jaká nehospodárnost se tam zavádí přímo systémově přímo z příkazů ministerstva. Že ředitelé špitálů často nechtějí vidět špatné pracovní výkony svých podřízených - zejména v odborných ordinacích - jsem si už nějak zvykl, že ministerstvo ale zavádí finančně náročné a zcela zbytečné administrativní úkoly ( iso, systémy dalšího vzdělávání sester...... ), které mají jen za úkol pouze odčerpat ze zdravotnictví jen další peníze na zcela zbytečné projekty do kapes soukromých subjektů, to je opravdu na prášky. Léková problematika a bodové hodnocení výkonů je kapitola sama pro sebe. 

Dáme li zdravotnictví více prostředků, budou spolehlivě odčerpány novými nesmyslnými opatřeními požehnanými ministerstvem zdravotnictví.

0 0
možnosti

Martin V2

23. 6. 2011 6:50
Druhá strana

Také by bylo dobré zveřejnit, kdo a klik z těch "solidárních" systémů čerpá. Můje sice empirická zkušenost je o tom, že OSVČ na takové věci jako čerpání nemocenské a chození po doktorech s každou blbostí, má méně nebo skoro žádný čas a ani důchod nemá tak velký jako klasický zaměstnanec.

0 0
možnosti

Rusy

23. 6. 2011 9:08
Re: Druhá strana

Nemocenské pojištění není pro OSVČ povinné, pokud si ho platí, čerpá. OSVČ platící minimální odvod na sociální by ekvivalentně měla mít nárok na důchod ve výši 2500 Kč, ale díky solidárnímu pásmu dostane 6000 Kč. Takže čerpá ze solidarity, ačkoliv často reálný příjem k tomu neopravňuje.

0 0
možnosti

Mind The Gap

21. 6. 2011 1:41
Opravdu zajímave

Uz začínám chápat proc se ty odbory v Cesku tak bouři. Z toho co jste ukázal opravdu vyplývá, ze na sociální systém půjde mnohem méně peněz. Otazkou je zda je to dobře - Cesko to potrebuje nebo nikoliv? Možna by bylo na case zácit se ptat proc je tohle nutné a hlavně proc. Přiznám se, ze jelikož je vetsina diskuse okolo tohoto tematu obalena nanosem politicke ideologie zda jsou v ni ještě vůbec argumenty proc slyšet. Věci jako nechceme dopadnout jako Řecko jsou za dane situace zcestné. Pokud se to v Řecku poděla koupě se cela Evropa a Cesko nevimaje. Tudíž začínám postrádat smysl teto reformy.

0 0
možnosti

Rusy

21. 6. 2011 9:19
Re: Opravdu zajímave

Principiálně nejsem proti tomu, aby na solidární systémy šlo méně (legitimní pravicový postoj), ale pokud budou hubenější solidární systémy, je třeba nechat lidem ušetřené peníze, aby si mohli ten zbytek zajistit sami. A ne že ořežu solidární systém a ještě oberu lidi o peníze, které přehodím zaměstnavatelům a ackionářům ke zdanění v daňových rájích. Úmyslně přeháním, ale část zaměstnavatelů to tak udělá, na druhou stranu se možná najdou takoví zaměstnavatelé, kteří ušetřené peníze rovnou přidaj na hrubých mzdách, ale tím si tito slušní zaměstnavatelé zkomplikují konkurenceschopnost vůči těm neslušným, kteří úlevu vyvezou. A že by stát to promítl do mezd doktorů, učitelů, policistů, to může čekat pouze nezdolný optimista.

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

20. 6. 2011 20:39
Tak už pan Rusý natvrdo rozjíždí kampaň

Po veřejně ohlášeném přestupu do služeb ČSSd a odborů budou nyní jeho články bohužel více ideologické, na úkor reálného pohledu.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

milanalois

20. 6. 2011 22:03
Je škoda,

že jste takový hlupák.

0 0
možnosti

petr66

20. 6. 2011 17:56
Dle mého názoru máte většinou pravdu,

ale stejně mi vaše snaha připomíná přísloví o házení hrachu na zeď;-(

0 0
možnosti

Host8

23. 6. 2011 8:52
Re: Dle mého názoru máte většinou pravdu,

Někdy si říkám to samé. Na vině je ta systematická propaganda a manipulace nepodložená, bez čísel. Stačí pouze slovo Řecko, bankrot a tím se obhajuje vše. Proti tomu se dají postavit právě tyto kvalitní příspěvky. Čím jich bude více, tím lépe. Život si svoji cestu najde sám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.