Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

13. 6. 2011 15:59
Doporučuji také

tento stručný článek na jiném blogu:

http://patorkova.blog.idnes.cz/c/196154/Obcansky-protest-vzdy-nezadouci.html

0 0
možnosti
PR

Rusy

14. 6. 2011 7:22
Re: Doporučuji také

Viděl jsem, okarmoval jsem;-)

0 0
možnosti

petr66

11. 6. 2011 10:20
Pokud vynecháme odbory

vláda co předvedla, měla při minimální dávce slušnosti odstoupit sama. Co se týče programu nevím jestli zrovna odpovídá tomu co prazentovali. Pokud vím tak okradení  většiny národa zcela jistě v žádném progamu nebylo. Bohužel zronvna teto bod se jim daří na 100%:-/

0 0
možnosti
PB

Barkynson

11. 6. 2011 10:13
V podstatě pravdivý

a oči otevírající článek.K němu nemám nic, ale pane Rusý, máte odvahu a líbí se mi moc, že nejste třasořitka a ač jste věděl co tady od nich sklidíte, zasel jste..:-))) a to je moc dobře, protože tím že, a jak reagují ukazujíí, že o tom všem přemýšlí a docela se bojí, že by nakonec ti odboráři mohli mít pravdu...

0 0
možnosti
PR

Rusy

11. 6. 2011 20:32
Re: V podstatě pravdivý

Já jim rozumím, měl jsem dříve podobné názory. Ale když to člověk pozná na vlastní kůži, když slyší od Nečase strategii, že si jednání s odbory prostě musíme vysedět, že je třeba "reformy" nacpat do jednoho balíku, aby se protesty odehrály jednou a ne několikrát, pak když sedí hodiny s odboráři Zavadilem, Samkem, Šulcem, Středulou a oni skutečně přemýšlejí, jak to udělat, přistupují na nějaké návrhy vlády (např. změna výplaty ze III. pilíře z jednorázové na povinně dlouholetou), pak si člověk udělá lepší obrázek, kdo jakou hru a pro koho hraje. Ale tyto informace ti antiodboráři nemají, podléhají obecné vládní a mediální účelové masáži. Nemohou za to.

A věřte mi, že kdybych měl větší vliv na důchodovou reformu, dokázal bych najít takový kompromis, který by vyhovoval jak odborářům, tak penzijním fondům, tak by byl rozpočtově neutrální a demograficky odolný. A klidně povinný. Problém je, že Kalousek chce ještě pracující i důchodce obrat o peníze a ještě se tím chlubí. O reformu nejde.

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

11. 6. 2011 1:48
Mimon je mimon

Program vlady samozrejme vznika az PO volbach, cili psat, ze "vláda jedná v rozporu s programem, za který byla voliči zvolena" je nesmysl. Predvolebni programy vesmes tak ci onak slibovaly reformy a setreni, navic programove prohlaseni vlady je vzdy dane kompromisem ve vladnouci koalici, proto nelze ani rict, ze jednotlive strany zradily svuj program (proste ho nedokazou v koalici prosazovat).

-

Autor je mimon, nechapu, nad cim se pozastavuje. Za poslednich 20 let nepamatuju vlady, ktera by se snazila do neceho riznout, ktera by neslibovala setreni na spravnych mistech, omezeni korupce, zestihleni statu, prosperitu a blaobyt. A nepamatuju jedinou, ktera by sliby z tech ci onech duvodu splnila. Zadnou, ktera by nebyla pru*er. Why should today be any different? Autor je mimon a nevidi si na spicku nosu.

1 0
možnosti
PR

Rusy

11. 6. 2011 8:05
Re: Mimon je mimon

Mimoň vám přeje dobrý den. Že to v minulosti bylo podobné, ještě neznamená, že budu mlčet. Že činnost vlády a někde i programové prohlášení je v rozporu s kompromisem, je taky jasné. O bojji proti korupci a šetření na správných místech by se dal napsat další článek, možná seriál. Nebo považujete za kompromis, když všechny strany chtějí dobrovolné spoření do fondů a kompromisem v programovém prohlášení je povinné?

0 0
možnosti
ČP

nemorose

11. 6. 2011 0:48
Pane Rusý,

neznáte náhodou někoho, kdo má na jistém serveru předzdívku "Medvěd" ? nebo "Dansed". Mám pocit, že jsem se trefil, rétorika podobná.

0 0
možnosti
PR

Rusy

11. 6. 2011 8:00
Re: Pane Rusý,

Znám. A ani v jednom případě není identita na serveru nakole.cz na rozdíl od vás skrytá, takže nedělejte chytrolína.

0 0
možnosti
K

kevinbb

10. 6. 2011 23:45
Karma.

R^

0 0
možnosti
PJ

Petr Johan

10. 6. 2011 23:26
plácání

Nechte si kecy na koledu nebo pro rusy.

Jediná věc, o co odborářům jde, je sundat vládu. A to už od začátku s nepokoji hasičů, doktorů a teď dopraváků.

Zavadil ještě na Václaváku přímo vyzývá k násilí stylem: "změní se heslo z listopadové revoluce Máme holé ruce na Máme hole v ruce".

Jděte k šípku, páni odboráři.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

11. 6. 2011 0:02
Re: plácání

Nu a jak jinak se mají ti stínoví z ČSSd dostat ke korytům? Nemají Lidové Milice, zato dokonale zmanipulované odborářské předáky, kteří s vidinou slíbené odměny klidně rozbourají hospodářství, ochromí řádný chod výroby ve firmách omezí práva ostatních a ještě přes způsobené škody začnou křičet po zvýšení platů. Tohle je demokracie? Možná tak v pokynech pana Škromacha a dalších podněcovatelů. Skutečně platí čím větší rozbroje, tím lépe pro ČSSd a jejich komunistické podporovatele. RvRvRv

0 0
možnosti
C

carolusI

10. 6. 2011 23:08
.

R^

0 0
možnosti
PM

pavel-m

10. 6. 2011 18:49
Pan Rusý mimo realitu?

"V situaci, kdy vláda jedná v rozporu s programem, za který byla voliči

zvolena, v situaci, kdy prosazuje to, o čem nikdy voliče neinformovala,.." - Naopak, reformy které se snaží vláda prosadit _jsou_ uvedeny v programovém prohlášení vlády, jsou v koaliční smouvě, strany toto slibovaly před volbami (možná až na firemní stranu ABL). Takže pane Rusý nevymýšlejte si.

0 0
možnosti
1

1absolutus

10. 6. 2011 18:52
Re: Pan Rusý mimo realitu?

Pavel, opravdu je tak těžké samostatně uvažovat?

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

10. 6. 2011 18:43
Nemám nic proti stávce jako takové.

Nepodporuji ji, ale respektuji ji z důvodu respektu k ústavnímu pořídku. Jenže řeknu-li A, musím říci i B. Ústava zaručuje právo na stávku. Ústava ale též zaručuje právo na život, právo na zdraví. Forma, kterou odboráři zvolili, blokáda všech hlavních tahů v Praze, bude mít nepochybně za následek, že vozidla rychlé záchranné pomoci nebudou moci dojet k zásahu včas. Jsem přesvědčen, že zvolená forma protestu naráží na další ústavní princip, ochranu života, resp. zdraví. V takovém případě je zmíněná forma stávky protiústavní a nelegální. Doufám, že Kájínek s Roubalem budou mít brzy nové spolunocležníky. Třeba nakonec založí první vězeňské odbory. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2649x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.